2014/09/14

Idag är dagen!

Idag är dagen då du har chansen att tala om för kommunpolitikerna vad du tycker om hur man hanskades med folkomröstningsresultatet. Denna gång på ett språk de garanterat förstår, och som de denna gång tvingas lyssna på, oavsett de vill eller ej.

- Försent, du har redan förtidsröstat säger du?  Inga problem, man får ändra sig. Det är bara att ta med sig röstkortet till vallokalen idag och rösta igen. Den senaste rösten gäller.

- Slängt röstkortet säger du? Inga problem, ta bara med dig legitimation och åk till "din" vallokal.

Har du glömt vad man gjorde vid folkomröstningen?  Kommunledningen (c) med stöd av (s) tänkte att alla soffliggarna, som inte gick och röstade, antagligen tänkt rösta "Ja" för en nedläggning av bygdeskolorna. Och därför ansåg man i praxis att "Ja" vunnit omröstningen trots att "Nej" hade 50% fler röster än "Ja".

Idag har du chansen att visa vad du tycker om det resonemanget! 

Man hävdade också att valdeltagandet var för lågt. Det genomfördes att antal kommunala folkomröstningar om skolorganisationer runt om i Sverige under 2013 och 2014. Valet i Årjäng hade högst valdeltagande med 51%. Detta motsvarar 70% av de som brukar rösta i allmänna val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar