2013/06/12

Skriver (S) ledare åt VF?


VF skriver på ledarplats igår vad som är ren skär lögn och propaganda. Att säga "att ligga på soffan är också ett ställningstagande" är ju en sanning med modifikation. Det beror ju på varför personen ligger där istället för att rösta. Gissningsvis var de två vanligaste anledningarna i fallet Årjängs folkomröstning:
1) Jag bryr mig inte.
2) Det tjänar ingenting till, kommunledningen kommer ändå göra som man vill.
Därför kan man inte dra några som helst växlar på att 49% avstod att rösta. Det är väldigt synd att kommunledningen var så framgångsrika i sitt arbete med att få folk att avstå från att rösta. De försökte t.ex. i det längsta att fatta beslutet INNAN folkomröstningen, och missade inte ett enda tillfälla att uttala "...den är som sagt bara rådgivande" i media efter att det blev beslutat om folkomröstning.
Att på ledarplats sen hävda att den nya alliansens skuggbudget är orealistisk är minst sagt "intressant". I synnerhet eftersom den befolkningsökning man räknar med är ganska sannolik. Enligt SCB var förra årets flyttnetto för Årjängs kommun 78 personer, och första kvartalet i år var nettot 14 personer. Att då räkna med ett flyttnetto på 50 personer för hela 2013 kan väl knappast kallas orealistiskt?! Den nya alliansen är heller inte någon populistisk samling, den är de som fortfarande står för sina löften av den borgerliga alliansen i Årjäng.

/Jonas Sanamon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar