2014/02/20

Av dumhet verkar det finnas ett aldrig sinande förråd...

...och hos Nordmarkspartiet verkar de inte fått slut än heller.

I ett inlägg på deras blogg skriver Theres Tenman att hon gjort en polisanmälan mot mig. De lär i så fall haft svårt att hålla sig för skratt hos polisen, själv anser jag det i alla fall vara det mest komiska som hänt på länge. Ännu bättre blir det när hon i samma inlägg tar upp ämnet mobbing och kränkande behandling, utan att inse ironin i att de just behandlat vårt nya kommunalråd på ett högst kränkande sätt på grund av hans sexuella läggning. Kanske hon hellre borde ha lagt energin på en anmälan om detta istället?

Det blir sen direkt löjligt när Tenman i samma inlägg skriver "Att göra detta till en fråga om vi är emot eller för homosexuella är fel.VI HAR INGET EMOT HOMOSEXUELLA eller om vi har ett kommunalråd med annan läggning som ovan.Ordet Bengt använde kom som ett svor ord kunde lika gärna varit "skitgubbe".".
Finns det någon som tror på detta efter att Bengt Fredriksson helt på egen hand grävt sin grop djupare och djupare för varje nytt uttalande han gjorde?
Att han "ifrågasätter lämpligheten i att ett blivande kommunalråd deltar på en pridefestival" talar ju för en långt gången homofobi, och "– Schützer får vara vad han vill. Han eller hon." där han blandar ihop könsbyte och homosexualitet på ett sätt som vittnar om total okunskap kryddat med en gnutta ogillande. Enligt Tenmans logik ovan skulle t.ex. heller inte ett uttalat "Negerjävel" till en mörkhyad vara rasistiskt om "ordet kom som ett svor ord kunde lika gärna varit skitgubbe" ?! 
För folk flest är det nog irrelevant vad ordet kunde varit, det enda som är intressant är vad ordet var.

För att ytterligare kasta ljus över vilken bas "politiken" från Np vilar på kan jag lyfta fram ytterligare ett lysande exempel på detta, i och med en kommentar från Teres på dåvarande BUN-ordförande Bo Malms inlägg om vad som var på gång vid tidpunkten:
Kommentarer är väl överflödiga? Sorgligt om det är så att det finns en tillräckligt stor tätortsavundsjuka i vår kommun för att kunna driva ett helt parti med det som huvudfråga.
Intressant även att man i senaste Nordmarksbygden anonnonserar med slagordet "Vi vill med sunt förnuft försöka få hela kommunen att leva".  Hur man kan tro att detta är trovärdigt förstår jag inte? Dels verkar man inte ha något sunt förnuft, och dels har man en tydlig Årjängsfavorisering som genomsyrar allt man gör. Som grädde på moset har man ett debattinlägg i samma tidning där man tydligt redan i överskriften vänder sig enbart till Årjängsbor.

Det jag mest av allt undrar över nu är hur lång tid det kommer att ta innan Bengt och Theres förstår att det bästa de kan göra för kommunen är att hålla tyst och avgå. Vår kommun behöver mer samarbete, inte mer splittring!

/Jonas Sanamon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar