2014/02/18

Destruktiv politik

Det förefaller som att det fortfarande finns grupperingar inom Årjängspolitiken som lägger mycket kraft och energi på att splittra vår kommun och underblåsa motsättningar mellan kommundelar. Av någon anledning gör de troligen bedömningen att ökade motsättningar kommer att gynna dem i det kommande kommunalvalet.Vilka är då dessa krafter?
Det finns två huvudgrupperingar som förefaller jobba på detta sätt:
  1. Centerpartiet
  2. Nordmarkspartiet
Gällande (Np) så verkar det ju närmast som att i den mån det finns en röd tråd i deras ideologi, så är det övertygelsen att glesbygden får för mycket på bekostnad av centralorten. Att det dessutom för ögonblicket råkar gå rätt så bra för handel och industri i kommunens västra delar förefaller irritera (Np) något alldeles sanslöst. Att det som är bra för en kommundel möjligen skulle kunna vara bra för hela kommunen verkar inte finnas på kartan här. Partiet förefaller ha fötts som ett rent missnöjesparti, så ju mer missnöje man lyckas piska upp desto fler potensiella väljare verkar man resonera.

I fallet (C) är det bara att titta i backspegeln och konstatera att man stötte bort i det närmaste alla politiker från västkanten. Samtidigt började man driva igenom en politik som kan tyckas medvetet missgynna kommunens västra delar. Dels i skolfrågan, och dels genom att motverka expansion i Töcksforsområdet t.ex. genom att vägra bygga små lägenheter trots att brist på sådana rått en längre tid.
Lägg till detta all smutskastning och alla vinklade halvsanningar som sprids genom Roland Kyléns (C) sambo Inga Magnussons blogg, och pusselbitarna faller på plats. Det är många andra politiska beslut som isolerat sett verkar obegripliga men harmlösa, som nu i ljuset av detta plötsligt passar in och kompletterar bilden av att man medvetet har som mål att skapa motsättningar.

Att på detta sätt föra en destruktiv politik enbart i syfte att försöka vinna mer makt för egen del är ju ett mycket smutsigt grepp som inte borde ha något existensberättigande, då ALLA kommuninvånare i långa loppet förlorar på detta. Till och med på så kort sikt som fram till valet kan det nog slå tillbaka på dem själva istället.

/Jonas Sanamon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar